Een bloeiende praktijk door wervende communicatie

Over Karssen Communicatie

Training communicatie door Gerdien Karssen

Cliënten aantrekken via effectieve communicatie

Karssen Communicatie is het bedrijf van mij, Gerdien Karssen. Ik heb een journalistieke achtergrond en heb daarnaast jarenlange ervaring als communicatieprofessional binnen enkele non-profitorganisaties. Begin 2013 startte ik als freelance tekstschrijver en communicatieadviseur. Opdrachtgevers zijn onder meer het Westfriesgasthuis, de Praktijk voor Contextuele en Pastorale Hulpverlening in Hoorn en het centrum voor hulpverlening Release in Lelystad.

Van huis uit een link met de zorgsector

Ik heb van huis uit een link met de zorgsector en wil me met mijn bedrijf daarom richten op zelfstandige zorgprofessionals. Mijn moeder is mondhygiëniste van beroep en mijn zus is fysiotherapeut. Allebei hebben ze al jaren een eigen praktijk. Door hun verhalen weet ik dat het soms best lastig is om in je eentje een eigen bedrijf te laten draaien.

Ze hebben natuurlijk veel verstand van hun eigen vakgebied, maar moeten daarnaast ook (grotendeels) de bijkomende taken vervullen, zoals het bijhouden van de administratie, het onderhouden van contacten met patiënten, andere zorgverleners en de verzekeraars, het invullen van een website en het werven van nieuwe cliënten. Verder moeten ze, net als alle zorgprofessionals, hun punten halen voor de BIG-registratie, zodat het volgen van cursussen en dergelijke ook nog de nodige tijd kost.

Een praktijk moet vindbaar zijn voor nieuwe cliënten

In veel beroepsopleidingen wordt geen of weinig aandacht besteed aan het runnen van een eigen bedrijf. Marketingcommunicatie is meestal geen vak binnen de opleiding, terwijl een zorgprofessional die een eigen praktijk wil beginnen toch vindbaar moet zijn voor nieuwe cliënten en zich op een bepaalde manier aantrekkelijk moet kunnen presenteren. In theorie kunnen ze dit natuurlijk ook uitbesteden, maar ik weet dat hier vaak geen geld voor is, zeker niet bij beginnende ondernemers. Daarom wil ik hen helpen om via trainingen of persoonlijke coaching zelf succesvol aan de slag te kunnen met marketing. Denk daarbij aan het schrijven van een wervende website, een effectieve inzet van sociale media en het genereren van gratis publiciteit.

Iets voor jou?

Karssen Communicatie helpt zorgprofessionals met een eigen praktijk om via effectieve communicatie voortdurend nieuwe cliënten aan te trekken. Is dit iets voor jou? Bekijk dan onder ‘Zo help ik je’ wat ik voor jou kan betekenen. Of lees de ervaringen van andere opdrachtgevers.

Button Zo help ik je

Top